Trefpunt open voor hulpvragen en ondersteuning!

De groepsactiviteiten binnen en buiten het Trefpunt worden tijdelijk stopgezet. We starten weer zodra het kan! Het Trefpunt blijft open voor uw vragen!
Redt u het niet alleen, voelt u zich eenzaam of heeft u een hulpvraag dan kunt u bij ons terecht, zowel telefonisch of in het Trefpunt zelf. Ook als u individueel een activiteit wilt ondernemen kunt u contact met ons opnemen.
Hieronder treft u een overzicht aan van coronaproof activiteiten. Meer willen weten hierover? Neem dan contact op met ons via (072) 533 1297 of info@trefpuntheiloo.nl

Extra Trefpunt Spreekuur

Elke dinsdagochtend van 10.00 – 11.30 uur kunt u terecht bij het inloopspreekuur van Karin van Kersbergen, cliëntondersteuner, met u vragen. Karin is gespecialiseerd in zelfstandig blijven wonen, mantelzorgondersteuning, eenzaamheid en huiselijk geweld, maar ook voor andere vragen kunt u bij haar terecht.

Trefpunt Schrijfclub

Vind jij het leuk om te schrijven, dan kun je nog mee doen met de Trefpunt Schrijfclub.

Om de week krijg je een onderwerp waarover je een kort verhaal of een mooie herinnering schrijft. Het hoeft niet lang te zijn, minimaal een A5 en maximaal een A4. Je hebt twee weken de tijd om het verhaal bij het Trefpunt in te leveren. Opsturen of mailen mag natuurlijk ook. Vervolgens krijg je alle verhalen van de deelnemers gebundeld thuis gestuurd inclusief het nieuwe onderwerp voor de daaropvolgende periode. Je mag zelf bepalen of je je verhaal anoniem of met naam inlevert.

Hoe meer deelnemers, des te meer verhalen. Deze worden ook gedeeld met de inwoners van de zorginstellingen in Heiloo. Alle deelnemers van de Schrijfclub – woonachtig in Heiloo – ontvangen de bundel gratis thuis. Met elkaar maken we een bundel vol leesplezier met mooie, lieve en warme verhalen. Deelname is gratis.

Trefpunt Telefooncirkel

De Trefpunt Telefooncirkel is een groep mensen, die elkaar iedere dag even bellen. Even een telefoontje of alles nog goed is.

Hoe werkt het? Het Trefpunt belt rond 9 uur de eerste deelnemer. Daarna bellen de deelnemers elkaar in een vaste volgorde. De laatste deelnemer belt het Trefpunt terug. Dan is de cirkel rond. Krijgt een deelnemer bij de volgende deelnemer geen gehoor, dan wordt het Trefpunt gebeld. Die gaat na wat er aan de hand is, bellen later nog een keer en indien nodig wordt er contact gezocht met een contactpersoon of sleuteladres.

Let op: de cirkel is alleen op werkdagen beschikbaar en is gratis voor leden van Trefpunt Diensten. Voor het weekend en op feestdagen kunt u eventueel in onderling overleg met een andere deelnemer afspraken maken.

Wandelcontact

Met zijn tweeën wandelen is gezond en gezellig. Het Trefpunt koppelt mensen aan elkaar op afstand en tempo.

Online Yoga

Tijdens de lockdown kunnen er geen fysieke yoga lessen plaatsvinden. Daarvoor in de plaats bieden wij deze online aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Beweegkwartier

Gedurende de lockdown, bij mooi weer, kunnen er vrijwilligers bij appartementencomplexen langskomen om lekker te bewegen. Wilt u dat wij samen met u gaan bewegen? Neem dan contact met ons op.

Bingo

Bij mooi weer kunnen wij een bingo organiseren bij u in  de straat of bij een appartementencomplexen in Heiloo. Geïnteresseerd? Laat het ons weten.