Nederland is een fietsland. Maar fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er is een groep inwoners die geen gebruik kan maken van een normale fiets. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen toch kunnen fietsen lag er al heel lang de wens voor een duofiets voor algemeen gebruik in Heiloo.

Stichting Trefpunt Heiloo heeft, in samenwerking met Mee & de Wering en het Sociaal Team, via fondsenwerving, sponsoring en subsidie vanuit het herstelfonds een duofiets aan kunnen schaffen die inwoners, mantelzorgers en vrijwilligers kunnen lenen. Fietsen verbetert de gezondheid van de inwoners en is op de duofiets ook nog eens heel gezellig.

Het Trefpunt zoekt vrijwilligers die vanaf augustus een uurtje op de fiets willen stappen samen met iemand die dit niet zelfstandig kan. Dit kan incidenteel maar ook structureel bijvoorbeeld om de week zijn. U haalt uw maatje met de duofiets thuis op en maakt samen een rondje door de omgeving van het mooie Heiloo. U bepaalt samen waar u heen gaat én of er onderweg ruimte is voor een bakkie koffie of andere tussenstop.

Bent u gezellig, sportief en wilt u wat betekenen voor anderen, dan is fietsmaatje misschien iets voor u. Neem contact op met Karin van Kersbergen van het Trefpunt voor meer informatie karin.vankersbergen@trefpuntheiloo.nl of telefonisch 072 5331297.