Voor het thema “Dieren” van de digitale fotoclub van Het Trefpunt, hebben Wanda Vasbinder en Cris Bakker de ingezonden foto’s bekeken en besproken. Dit keer werden 32 foto’s ingestuurd.
Een ogenschijnlijk makkelijk thema, waar iedereen wel iets mee kan, want wie heeft nu geen foto’s van (huis)dieren. Het fotograferen van dieren is echter niet zo makkelijk. Je wordt snel verleid door het hoge “schattigheidsgehalte”, zeker van je eigen huisdier. Dieren zijn ook aandoenlijk en mooi. Juist dan is het lastig om origineel te zijn en ook op de fotografische details te letten. Dat is dan ook niet bij iedere inzending goed gelukt. De juryleden hebben gekeken naar de originaliteit van de foto’s in combinatie met de fotografische uitwerking. De jury heeft 6 foto’s geselecteerd die er bovenuit staken. Binnen die 6 is natuurlijk de top 3 bepaald.

Derde plaats: Gerda Dekker – Een poes is een veel gefotografeerd onderwerp en bijna per definitie schattig. Deze fotograaf heeft daar echt wat aan toegevoegd door de mooie egale pastel achtergrond en een verrassend standpunt. Het onscherpe pootje is in dit geval niet erg. Dat geeft een mooie scherptediepte en actie weer.

Tweede plaats: Toos Oudhoff – De kracht van deze foto is natuurlijk het juiste moment, dat goed is gevangen. De compositie is echter ook goed gezien. De rode kevers staan op de juiste plek in het beeld en hebben ook door de kleur een goed contrast met de omgeving. Het is technisch goed uitgewerkt.

Eerste plaats – André Bergmans – Een heel sterke foto. De kop van de Ringstaartmaki is mooi scherp. De typisch nieuwsgierige blik is goed gevangen en het steekt goed af tegen de achtergrond. De foto wordt extra bijzonder door de voorgrond. De grote staart is nu eens niet standaard als staart gefotografeerd, maar drapeert zich om de kop van de Ringstaartmaki heen, waardoor je even goed moet kijken, wat de foto sterker maakt.

Kijk hier voor alle ingezonden foto’s .

Hier treft u het juryrapport aan.