Stichting Trefpunt Heiloo is gestart met een nieuw initiatief, zij wil met medewerking van vrijwilligers de mantelzorger gaan ondersteunen. De vrijwilliger krijgt hiervoor een vergoeding van 4,50 euro per uur.

Wat is een mantelzorger? Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Vaak is de mantelzorger een familielid die zorgt voor zijn of haar partner of een kind dat zorgt voor vader of moeder of andersom. Steeds vaker krijgen we het signaal dat mantelzorgers overbelast zijn omdat ze zoveel tijd besteden aan het zorgen voor de ander. Het gaat hierbij vaak om een echtpaar waarvan de partner dementie heeft. Een middagje weg of even ertussen uit terwijl er iemand is die voor de partner zorgt is dan heel fijn. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die bij iemand thuis de honneurs waarneemt. Ook is het mogelijk om een oudere bij je thuis te ontvangen. Zo is dit vrijwilligerswerk goed te combineren met kleine kinderen of tijdens schooltijd. De werkzaamheden voor de vrijwilliger kunnen bestaan uit samen met de persoon met (beginnende) dementie koffiedrinken, een activiteit doen zoals bijvoorbeeld in de tuin werken, muziek maken, samen het eten klaarmaken of een stukje wandelen, net waar de interesses liggen.

Vrijwilligers gezocht. We zijn op zoek naar mensen die begaan zijn met de medemens en af en toe een aantal uren beschikbaar zijn. In principe verricht je geen lichamelijke verzorging. Naast de vergoeding van 4,50 per uur krijg je diverse trainingen aangeboden waaronder omgaan met dementie en grenzen bewaken. Wanneer jij graag iets wil betekenen voor een ander, neem dan contact op met Fabiola Hillebrand of Karin van Kersbergen van Stichting Trefpunt Heiloo 072 5331297 of info@trefpuntheiloo.nl.