Hart onder de riem

Ook het Trefpunt Heiloo doet, net als andere jaren, mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlight en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Voor de actie Trefpunt on the Move hebben zich vrijdag 28 mei, 4 NLdoet vrijwilligers ingezet om inwoners een hart onder de riem te steken. Samen met Karin van Kersbergen van het Trefpunt trok het gezelschap met een bakfiets naar de Kerkakkers en De Capelackers met als doel in gesprek te gaan met de bewoners. Bij elke deur werd er aangebeld. ‘Hoe gaat het met u. Redt u het allemaal of maakt u zich wel eens zorgen om iemand in de buurt’, Vragen welke bij elke voordeur weer een ander gesprek op gang bracht. Sommige buren weten elkaar goed te vinden indien nodig, anderen hebben wel een duwtje in de rug nodig om de hulpvraag te durven stellen. Hier kan het Trefpunt dan eventueel in bemiddelen, want de grootst opbrengst van de actie Trefpunt on the Move is de hulpbereidheid.

Mensen bieden zich spontaan aan om te helpen, voor een boodschap, een tuintje bij houden of om te helpen met de taal. Waardevol, want met het groeiend aantal ouderen in Heiloo kan het Trefpunt alle hulp gebruiken om inwoners te ondersteunen in het zelfstandig blijven wonen.

‘Met NL-doet hebben we door de inzet van deze 4 vrijwilligers extra straten kunnen bezoeken. Hopelijk zijn deze vrijwilligers zo enthousiast dat ze ook in het vervolg af en toe mee willen helpen met Trefpunt on the Move. We hebben een vast team van enthousiaste vrijwilligers, maar om heel Heiloo te kunnen bezoeken kunnen we nog wel wat mensen gebruiken’ vertelt Karin ‘Mensen kunnen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een oriënterend gesprek. Dat geldt voor hulpvragen maar ook als je je wilt inzetten voor een ander of mee op pad wilt met de bakfiets’.