Paula van Steeg en Ineke Vijn hebben 32 foto’s bekeken die zijn ingestuurd voor de fotowedstrijd van Het Trefpunt. Het thema deze keer is Schaduw. Paula kijkt met een
schilders oog en Ineke met een foto oog, dat is hun achtergrond. Zij houden van een foto die een verhaal verteld, schaduw is natuurlijk essentieel en schoonheid is een derde factor
De foto’s zijn anoniem bekeken. Eerst hebben zij 10 foto’s gekozen die ze bijzonder mooi vonden en daaruit de 3 mooiste.
Er zijn niet zoveel foto’s ingestuurd deze keer, maar de kwaliteit is hoog. De jury heeft weer genoten van de inzendingen en lang gediscussieerd over de uiteindelijke keuze:

  • eerste plaats: Karin Metz. Een originele manier om jezelf te portretteren op een heerlijk plekje om een lekker boek te lezen en een glaasje wijn te drinken. Alles op de foto vertel over dit fijne moment. De fotograaf koos voor zwart-wit en daardoor worden de schaduwen de hoofdpersonen in de foto. De stoeltjes met boek en glazen maken het verhaal af en het subtiele lijnenspel van het gras vormt de achtergrond.
  • tweede plaats: Marielle van Gemert. Een tegenlicht opname bij ondergaande zon. Het licht van de hemel wordt gereflecteerd in het natte strand. De figuren zijn donker en versmelten met hun schaduw. De foto is vrolijk, je krijgt zin om mee te wandelen en als je langer kijkt zie je steeds nieuwe details. Zoals dat leuke hondje aan de lijn.
  • derde plaats: Fokje IJpinga. Wat is zo’n libel toch een spectaculair beestje. Op deze foto kan je zijn gezicht uitdrukking zien En kijk eens naar die gekke vervormde schaduw. Puur kijkplezier. De groene tafel in de achtergrond is ook interessant, de diagonale lijnen geven de foto diepte.

Alle foto’s kunt u bekijken in ons fotoalbum op onze website.