Het eerste thema voor de fotografen was “Heiloo”. Daar zijn ruim 100 foto’s voor ingeleverd, voor een keer mocht iedereen maximaal 3 foto’s inzenden.

En wat was het leuk om door verschillende “ogen” te kijken naar zoveel mooie beelden van ons dorp. Veel fotografen hebben echt moeite gedaan om een opvallend beeld te maken door zorgvuldig het standpunt, het licht en/of de compositie te kiezen.

De foto’s zijn anoniem gejureerd door Paula van Steeg en Ineke Vijn. Vanuit hun achtergrond keek Paula keek met een schildersoog en Ineke met een foto oog. Eerst hebben zij een top 10 gemaakt en daaruit weer een top 3. De eerste en tweede plaats zijn voor de foto’s van Loes Buskermolen en de derde plaats voor Fronie Bouwma.

Over de foto die op nummer 1 staat zegt de jury: “Deze foto heeft spierballen, een waar lichtspektakel. Een uitbundige viering van het voorjaar. Er is alweer veel te zien en te genieten. We kijken langs grillige stronken en takken naar het landschap erachter. Het bollenveld, het water en de zon is op een bijzondere manier in beeld gebracht.

Dit zegt de jury over de foto op de tweede plaats: Een foto met zacht licht en kantachtige bomen en grassen. Een Japanse sfeer in Heiloo. Je kan er lang naar kijken, alles staat precies op zijn plaats. Dat komt door de sterke symmetrie. Die is misschien wel een beetje overdreven. Het geeft een vleugje humor.

Dit zegt de jury over de foto op de derde plaats: Wat een geweldig licht op dit modderige winterse bospad. Door het licht zien we dat het voorjaar eraan komt. Modder en kale takken in aardse kleuren en hemels licht in pasteltinten.

Alle ingezonden foto’s kunt u bekijken via www.trefpuntheiloo.nl

.