De GeheugenHuiskamer in Heiloo is per direct op zoek naar een sociaal ingestelde coördinator/projectleider (gemiddeld 3 tot 4 uur per week)

In Heiloo wordt de GeheugenHuiskamer opgestart. Dit is een ontmoetingsplek waar mensen met geheugen-problemen en (beginnende) dementie en/of hun mantelzorgers kunnen binnenlopen voor ontmoeting, activiteiten en informatie. Dit kan zonder indicatie, zonder verplichtingen, zonder zorgkaders. In de GeheugenHuiskamer wordt gefocust op wat men wél kan, de kwaliteit van leven staat centraal en er wordt een beroep gedaan op de talenten die iedereen bezit. Men kan elkaar in de Geheugenhuiskamer ontmoeten, ondersteuning bieden, samen activiteiten ondernemen en ervaringen uitwisselen. De bezoekende doelgroep heeft een cruciale rol in de doorontwikkeling.

Als coördinator word jij hét gezicht en aanspreekpunt van de GeheugenHuiskamer. Eerst houd je je o.a. bezig met het werven en opleiden van vrijwilligers en stagiaires en het aankleden van de locatie. Als de GeheugenHuiskamer is geopend, coördineer je de dagelijkse gang van zaken. Je bepaalt samen met de bezoekers en vrijwilligers de dagelijkse gang van zaken. Je signaleert en achterhaalt vragen en behoeften bij de doelgroep en kijkt naar de vraag achter de vraag. Je stimuleert de eigen kracht en het zelf organiserend vermogen van de bezoekers en faciliteert bij het verwezenlijken van wensen en ideeën. Je werft vrijwilligers en begeleidt, ondersteunt, motiveert en stimuleert hen en geeft waar nodig feedback. 

Wat vragen we van je?

  • HBO werk- en denkniveau: geschoold in een sociale richting, bv. maatschappelijk werk, casemanager dementie of werkzaam (geweest) in dementie-, ouderen-, of gehandicaptenzorg;
  • affiniteit met mensen met dementie, hun mantelzorgers en het werken met vrijwilligers;
  • kennis over dementie;
  • een geduldige, rustige houding; je bent flexibel en creatief, en kunt inspelen op onverwachte situaties en je bent stressbestendig;
  • een empathisch en invoelend vermogen: begrip voor de noden/problemen van de doelgroep;
  • gevoel voor intermenselijke relaties, respectvolle omgang met zeer verschillende mensen vanuit de sociale benadering;
  • een signalerend en observerend vermogen, je bent proactief, ondernemend, initiatiefrijk en besluitvaardig;
  • gevoel voor humor en relativerend vermogen;
  • omgaan met mensen met dementie in verschillende stadia van hun ziekte.

Wat hebben we jou te bieden?

Een boeiende functie waarin je nauw samenwerkt met collega’s, sociale netwerkpartners en vrijwilligers. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform schaal 8 van de cao Zorg en Welzijn.

De aanstelling is vooralsnog voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Je hebt ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer voor 20 juni aanstaande door de sollicitatie, inclusief cv te mailen t.a.v. mevrouw M.J.A. van Dam-Keijzer, marian.vandam@trefpuntheiloo.nl.

Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Karin van Kersbergen of Claudia Spit, op telefoonnummer 072 5331297.