Klusjesmannen in de wijk
Afgelopen weekend (en ook gisteren) kreeg de politie in Heiloo meerdere meldingen van Engels sprekende klusjesmannen. Deze klusjesmannen rijden in een grijze Opel bestelbus, met buitenlandse kentekenplaten. Ze bieden hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken en onderhouden van het dak. De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.
 
Ervaringen met klusjesmannen
Vaak zijn de zogenaamde klusjesmannen gewoon heel brutaal; terwijl er eentje aanbelt zit de ander al op het dak. Met mooie praatjes, folders van een gerenommeerd bouwbedrijf en een aantrekkelijke prijsafspraak krijgen ze veel mensen zover om met hen in zee te gaan. In eerste instantie lijkt het allemaal goed, maar vaak gaat het mis. Altijd moet er contant aanbetaald worden en dan is er opeens veel extra werk. Zodra er betaald is, vertrekken de mannen met de noorderzon.
 
Wat kunt u doen ?
Als u ziet dat deze klusjesmannen hun diensten aanbieden in de wijk, bel dan de politie (‪0900-8844‬). De politie controleert ze grondig en onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd.