‘ Wij hebben respect voor de zorg die u verleent aan uw naaste en willen graag helpen waar dat kan.’

Een mantelzorger is iemand die vanuit een bestaande relatie iemand met een chronische ziekte of beperking helpt en verzorgt, gedurende langere tijd. Vaak betreft het een partner, maar het kan ook gaan om een vader, moeder, kind of een goede vriend.

Mantelzorg wordt vaak zwaarder met de tijd, zeker in combinatie met de zorg voor uw eigen huishouden, school of werk en een sociaal leven.

Het is een misverstand dat mantelzorgers ervoor kiezen, je kunt gerust stellen dat het je overkomt!

Uit ervaring weten we dat bij mantelzorg alles draait om degene die verzorgd wordt. Al kunnen mantelzorgers zelf ook vaak hulp of steun gebruiken.

 

Mantelzorgspreekuur

Stichting Trefpunt Heiloo heeft een spreekuur waar u als mantelzorger terecht kunt met al uw vragen. U kunt zich bijvoorbeeld vrijblijvend laten informeren over hoe u uw omgeving kunt betrekken bij de zorg of wat vrijwilligers voor u kunnen betekenen om uw taken te verlichten.

Het mantelzorgspreekuur vindt elke vrijdag plaats in het Trefpunt, van 10.00 tot 11.00 uur. Het spreekuur is toegankelijk voor alle mantelzorgers uit Heiloo. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Komt dit tijdstip u niet uit of heeft u liever een een-op-een gesprek? Dan kunt u contact opnemen met het Trefpunt om een andere afspraak in te plannen.

 

Respijthulp

Bent u een mantelzorger en wilt u wat tijd voor u zelf? Of passen de uren mantelzorg niet meer naast uw werk en privé?

Een respijthulp neemt uw zorg gedurende een vooraf afgesproken tijd tegen een kleine vergoeding van u over. Op deze manier kunt u uw hobby blijven uitoefenen of eens lekker op stap met vrienden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

 

Wonen en vervoer

Onder Wonen en vervoer vindt u ook vele praktische ondersteuningsmogelijkheden.