‘ Wij hebben respect voor de zorg die u verleent aan uw naaste en willen graag helpen waar dat kan.’

Een mantelzorger is iemand die vanuit een bestaande relatie iemand met een chronische ziekte of beperking helpt en verzorgt, gedurende langere tijd. Vaak betreft het een partner, maar het kan ook gaan om een vader, moeder, kind of een goede vriend.

Mantelzorg wordt vaak zwaarder met de tijd, zeker in combinatie met de zorg voor uw eigen huishouden, school of werk en een sociaal leven.

Het is een misverstand dat mantelzorgers ervoor kiezen, je kunt gerust stellen dat het je overkomt!

Uit ervaring weten we dat bij mantelzorg alles draait om degene die verzorgd wordt. Al kunnen mantelzorgers zelf ook vaak hulp of steun gebruiken.

 

Respijtpunt

Respijtpunt Heiloo http://www.respijtpunt.nl biedt overzicht in respijt. 

 

Zorgmaatjes bij u thuis. 

Vrijwilligers gaan bij chronisch zieken of personen met dementie op bezoek met als doel ondersteuning te bieden in de thuissituatie zodat de verzorger even iets anders kan gaan doen. Een boodschap doen, naar je clubje of afspreken met een vriend, zonder bang te zijn dat het thuis niet goed gaat.

U betaalt een vrijwilligersvergoeding van € 5,00 euro per uur.

 

Inloopspreekuur cliëntondersteuner

Stichting Trefpunt Heiloo heeft een spreekuur waar u ook als mantelzorger terecht kunt met al uw vragen. U kunt zich bijvoorbeeld vrijblijvend laten informeren over hoe u uw omgeving kunt betrekken bij de zorg of wat vrijwilligers voor u kunnen betekenen om uw taken te verlichten.

Het spreekuur vindt elke vrijdag plaats in het Trefpunt, van 10.00 tot 11.30 uur. Het spreekuur is toegankelijk voor alle inwoners uit Heiloo. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Komt dit tijdstip u niet uit of heeft u liever een een-op-een gesprek? Dan kunt u contact opnemen met het Trefpunt om een andere afspraak in te plannen.

 

Duofiets Heiloo

Duofiets lenen? Dat kan bij het Trefpunt Heiloo! 

Heb jij een vader, moeder, tante, oom, tante, buurman of buurvrouw die geen gebruik meer kan maken van een normale fiets? Bij het Trefpunt kan je tegen een kleine vergoeding een duofiets lenen.  

Wanneer: In overleg 

Eigen bijdrage 5 euro per 2 uur. Langer huren is mogelijk indien beschikbaar. 

 

Er zijn ook vrijwilligers die zich inzetten als fietsmaatjes voor mensen die niet met iemand uit hun eigen omgeving op pad kunnen. Neem contact op het Trefpunt voor meer informatie info@trefpuntheiloo.nl of telefonisch 072 5331297. 

 

Duofiets Heiloo is tot stand gekomen door een samenwerking van Stichting Trefpunt Heiloo, Mee&de Wering en het Sociaal Team van de gemeente Heiloo. 

 

Wonen en vervoer

Onder Wonen en vervoer vindt u ook vele praktische ondersteuningsmogelijkheden.