U wilt graag zelfstandig blijven wonen, en dat lukt ook best. Als u maar af en toe wat hulp krijgt. Deze hulp willen wij u graag bieden. Met het lidmaatschap van Trefpunt Diensten krijgt u praktische hulp en ondersteuning. Deze dienst is bestemd voor ouderen en kwetsbare inwoners van de gemeente Heiloo.

Heeft u hulp nodig bij uw administratie of bij uw belastingaangifte? Zou het handig zijn als iemand voor u de boodschappen deed? Heeft u iemand nodig voor tuinonderhoud of klusjes en klussen in en om het huis? Of een pedicure of kapper aan huis? Trefpunt Diensten biedt het allemaal! U kunt rekenen op de inzet van vele vrijwilligers. Voor de grotere klussen kunt u gebruik maken van allerlei diensten van door ons geselecteerde en betrouwbare leveranciers en dienstverleners. Vaak met korting!

Korting op activiteiten van Stichting Trefpunt

Bent u lid van Trefpunt Diensten dan krijgt u 5% korting op de vele interessante cursussen en workshops van het Trefpunt.

Lid worden van Trefpunt Diensten?
Al meer dan duizend inwoners van Heiloo gingen u voor, zij namen een abonnement op Trefpunt Diensten. Sluit u zich ook aan? Het lidmaatschap kost in 2022, per huishouden € 34,80. Als u huurder bent van Kennemer Wonen, ontvangt u € 10,00 korting.

Vul hieronder het inschrijfformulier in of haal het inschrijfformulier op bij de receptie in het Trefpunt.
Leest u hier de algemene voorwaarden .

Hulp nodig?
Bent u lid van Trefpunt Diensten en heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op.

Overzicht diensten Trefpunt Diensten:

Maaltijden aan huis

Goed eten is belangrijk. Maar uitgebreid boodschappen doen en koken is niet voor iedereen weggelegd. Een goed alternatief voor zelf koken is een vriesverse maaltijd bereiden.

Ons assortiment vriesverse maaltijden van Dinnerland biedt een keuze uit vele vriesverse gerechten, zowel uit de Hollandse als uit de buitenlandse keuken. Ook zijn er zoutarme gerechten, gemalen gerechten en vegetarische gerechten.

U bestelt de maaltijden via een bestelformulier. Wij ontvangen uiterlijk dinsdag voor 16.00 uur uw bestelling. De maaltijden worden dan op maandagmiddag bij u bezorgd.
U kunt uw bestelling natuurlijk ook telefonisch aan ons doorgeven of via de mail.
U hoeft niet elke week te bestellen.
Omdat de maaltijden per 6 stuks worden verpakt, dient u altijd 6 maaltijden of een veelvoud daarvan te bestellen.

De maaltijden worden op maandagmiddag  bij u thuis bezorgd. Zelf ophalen mag natuurlijk ook.

Na ontvangst van de maaltijden dient u deze meteen in de vriezer te zetten (dus niet in de koelkast!).

Hoofdmaaltijd €   6,30 per stuk *
Pannenkoeken €   2,50 per schaaltje (a 2 of 4 stuks)
Poffertjes €   2,50 per schaaltje (a 24 stuks)
Assortimentsdozen € 37,80 per doos  (6 x € 6,30* )
Soepen €   7,80 per doos (a 6 stuks)
Dessert €   6,25 per doos (12 stuks)
Roomijsbekertjes €   7,75 per doos (4 smaken, 12 stuks)
Gebaksassortiment € 13,95 per doos (4 smaken, 12 punten)
Easy-to-eat €   7,80 per doos (a 6 stuks)

* Indien u lid bent van Trefpunt Diensten, krijgt u per hoofdmaaltijd € 0,55 korting.

Voor kleine klusjes in huis, kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van Graag Gedaan. Een klus mag maximaal één tot anderhalf uur duren. De kosten bedragen € 3,00 per klusje. U kunt bijvoorbeeld een beroep doen op Graag Gedaan voor:

 

– tv/radio installeren;

– stekker repareren;

– hang- en sluitwerk;

– klein timmerwerk;

– schilderij ophangen;

– centrale verwarming bijvullen;

– kleine naaiklusjes;

– tijdelijk de hond uitlaten

Het kan heerlijk zijn om actief buiten in de weer te zijn in uw tuin, maar als het lijf niet helemaal meer wil, kan de tuin ook een hindernis worden om in uw eigen huis te (blijven) wonen. Er zijn enthousiaste tuinmedewerkers die voor een vergoeding van € 10,00 per uur helpen om uw tuin weer op orde te maken.

Voor de echt grotere en zwaardere klussen of als u een echte vakman wenst, hebben wij goede contacten met een ervaren en betrouwbare hovenier. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.

Computer ondersteuning

Als u problemen heeft met uw computer of randapparatuur, vragen heeft over de aanschaf van nieuwe computer of laptop of graag ondersteuning wilt bij het gebruik ervan, kunnen wij u helpen.

Computerbegeleiding/les aan huis

Vindt u het lastig om wegwijs te worden op uw computer? Wilt u graag meer leren over uw PC, laptop, tablet of smartphone zodat u hier mee aan de slag kunt? Neem dan contact met ons op voor computerondersteuning aan huis. Voor € 45,00 komt er driemaal een vrijwilliger circa anderhalf uur bij u langs om u op weg te helpen in de digitale wereld. Mocht u meer hulp nodig hebben of juist eenmalig dan betaalt u € 10,00 per uur.

Als u zelf geen boodschappen meer kunt doen, hebben wij vrijwilligers die dat voor u kunnen doen, meestal per fiets. De boodschappen worden maximaal 1 x per week gehaald. Dag en tijdstip altijd in overleg met elkaar. Deze dienst kunt u tijdelijk inzetten als u bijvoorbeeld ziek bent, maar ook als u langere tijd niet meer zelf in de gelegenheid bent.

Als een klus te groot is voor de vrijwilligers (of niet geschikt)  kunnen wij voor u contact leggen met een bedrijf die de klus kan uitvoeren. U kunt met dat bedrijf overleggen over het maken van een offerte, het tijdstip van uitvoering en de betaling. Het kan bijvoorbeeld gaan om :

  • was- en strijkservice;
  • klusbedrijf of aannemer;
  • schilder en/of behanger;
  • loodgieter;
  • glazenwasser, dakgotenschoonmaker;

Voor een kapper of pedicure aan huis kunt u contact met ons opnemen.

De prijzen liggen voor knippen vanaf € 15,00 en pedicure € 25,00.

Administratieve ondersteuning

Wie best wat hulp zou willen hebben om de administratie (weer) op orde te brengen, kan op een van onze deskundige vrijwilligers een beroep doen. Het doel van de administratieve ondersteuning is dat u zelf leert om uw eigen administratie bij te houden en dat u de regie over uw eigen financiële situatie weer in handen krijgt.

U kunt hulp krijgen bij:

– sorteren en begrijpen van post

– archivering van betalingen

– inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven (per maand en per jaar)

– inventarisatie van schulden

– bemiddelen naar schuldhulpverlening bij complexe schulden

– onderzoek besparing uitgaven/verhogen van het inkomen

– budgetplan opstellen

– invullen van formulieren (bijv. kwijtschelding, aanvraag Bijzondere Bijstand)

Alle vrijwilligers beschikken over een bewijs van goed gedrag en zijn bereid u op een rustige en gestructureerde manier te helpen.

 

Belastingaangifte

Voor uw jaarlijkse belastingaangifte kunt u een beroep doen op onze deskundige en betrouwbare vrijwilligers. Zij worden

jaarlijks bijgeschoold om volledig up-to-date te blijven. De vrijwilligers beschikken over een verklaring van goed gedrag.

Tegen een kleine vergoeding (€ 15,00) verzorgen zij uw jaarlijkse (eenvoudige) belastingaangifte.

Woonadviseur

Als u advies nodig heeft bij het maken van een keuze: in uw eigen huis blijven wonen of verhuizen naar een gelijkvloerse woning dan kunt u onze vrijwillige woonadviseur om advies vragen. Deze kijkt samen met u naar de woonwensen en mogelijkheden. Indien nodig wordt u de weg gewezen naar geschikte mogelijkheden in de regio. Ook kunt u ondersteund worden bij het inschrijven bij de SVNK en wordt het aanbod voor u in de gaten gehouden. Deze dienst is gratis voor leden.

Trefpunt Telefooncirkel

De Trefpunt Telefooncirkel is een groep mensen, die elkaar iedere dag even bellen. Even een telefoontje of alles nog goed is.

Hoe werkt het?

Het Trefpunt belt rond 9 uur de eerste deelnemer. Daarna bellen de deelnemers elkaar in een vaste volgorde. De laatste deelnemer belt het Trefpunt terug. Dan is de cirkel rond. Krijgt een deelnemer bij de volgende deelnemer geen gehoor, dan wordt het Trefpunt gebeld. Die gaat na wat er aan de hand is, bellen later nog een keer en indien nodig wordt er contact gezocht met een contactpersoon of sleuteladres.

Let op: de cirkel is alleen op werkdagen beschikbaar en is gratis voor leden van Trefpunt Diensten.

Voor het weekend en op feestdagen kunt u eventueel in onderling overleg met een andere deelnemer afspraken maken.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Claudia Spit, claudia.spit@trefpuntheiloo.nl of (072) 533 12 97

Vervoer

Kunt u uw vrienden en familieleden zelf niet bereiken met eigen vervoer of openbaar vervoer? Vrijwilligers Vervoer Heiloo helpt u graag! Onze vrijwilligers brengen u met hun eigen personenauto van uw huis naar waar u moet zijn, en terug. Denkt u er wel aan om tijdig te reserveren? De eerste keer gaat dat via de receptie. U kunt bij de receptie langsgaan of telefonisch contact met ons opnemen (072) – 533 12 97.

Tarieven

Binnen Heiloo (retour)  €   8,00

retour p.p.

Blockhovepark (retour)  €   10,00

retour p.p.*

Limmen, Alkmaar tot Noord-Hollands kanaal, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Egmond aan Zee (retour)  € 14,00

retour p.p.*

Andere bestemmingen  €   0,40 per km

* Reist u samen met iemand vanaf hetzelfde adres? Dan reist de tweede persoon mee voor de helft van de prijs.