Wie zijn wij en wat doen wij?

In oktober 2017 heeft de fusie van Stichting Welzijn Heiloo, Stichting Jeugd Heiloo en Stichting Trefpunt zijn beslag gekregen. Samen zijn we sterk in de nieuwe organisatie Stichting Trefpunt Heiloo. Gehuisvest in het Trefpunt, centraal en laagdrempelig, dichtbij de inwoners van Heiloo.

Stichting Trefpunt Heiloo helpt inwoners van Heiloo zo lang mogelijk zelfstandig te zijn. Dat kan zijn bij het blijven wonen in uw eigen vertrouwde huis, maar ook bij een uitstapje maken, (begeleid) vervoer naar het ziekenhuis, nieuwe mensen leren kennen. Daarnaast organiseert de stichting cursussen en activiteiten en bemiddelt zij bij het vinden van vrijwilligerswerk. Als u hulp nodig heeft en die niet in uw directe omgeving vindt, dan kunt u terecht bij het Trefpunt. Wij geven informatie en persoonlijke ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Advisering is kosteloos; voor een aantal diensten wordt lidmaatschap van Trefpunt Diensten gevraagd. Ook als u denkt dat iemand in uw omgeving hulp nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen. Als wij niet kunnen helpen, zorgen wij ervoor dat u bij de juiste organisatie terechtkomt.

 

Onze missie:

  • Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen. Samen met de inwoners van Heiloo zelf, werken we aan een leefbaar dorp, waarin iedereen mee kan doen op zijn eigen niveau, naar wens en behoefte, met inzet van zijn talenten, vanuit eigen kracht, met ondersteuning waar nodig.
  • Wij staan midden in de samenleving en komen bij u thuis. We bieden een steuntje in de rug of trekken een tijdje samen op, en als het nodig is, wijzen we de weg naar de vele organisaties, werkzaam in zorg en welzijn.
  • We bieden veel mogelijkheden voor een prettige vrijetijdsbesteding, van het doen van vrijwilligerswerk tot een scala aan sociaal culturele activiteiten om anderen te ontmoeten, om samen met anderen te leren of te doen, maar in ieder geval van te genieten.
  • We zijn goed bereikbaar in het Trefpunt.

 

Kortom, wij:

  • stimuleren deelname aan de maatschappij (participatie en sociale samenhang);
  • informeren en adviseren (preventie, ondersteuning en begeleiding) ;
  • bieden een zinvolle vrijetijdsbesteding;
  • leggen verbindingen tussen vitale en kwetsbare inwoners;

Nieuwsgierig geworden? Kijkt u rustig verder op deze website, of neem direct contact met ons op. Trefpunt Heiloo is er ook voor u !

Wij zijn aangesloten bij :

mantelzorgnl1