Inwoners van Heiloo of een van de andere BUCH gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum) kunnen sinds een jaar gebruik maken van het internetplatform treffersbuch.nl, opgezet door medewerkers van de stichting Trefpunt in Heiloo. Het platform is een digitale vindplaats voor iedereen die deelnemers zoekt voor diverse activiteiten.

Trefpunt en Treffers

Denk niet dat je oud moet zijn of alleen om gebruik te kunnen maken van de activiteiten van Het Trefpunt. Claudia Spit, een van de coördinatoren, heeft de ervaring dat mensen daar wel van uitgaan. “Dat is erg jammer. Onze doelgroepen zijn divers. Dat geldt voor al onze activiteiten en diensten. Wie gaat kijken op trefpuntheiloo.nl zal blij worden van het aanbod”.

Treffers BUCH is een van de nieuwste initiatieven van stichting Trefpunt. Op deze site ontmoeten mensen elkaar voor de meest uiteenlopende activiteiten. Het enige wat iemand moet doen als hij/zij het platform wil gebruiken, is lid worden voor € 5,00 per jaar. In het lopende jaar 2023 is de deelname nog gratis.

Claudia Spit vertelt wat de intentie is van deze site. “Mensen kunnen op een eenvoudige manier elkaar ontmoeten om gezamenlijk activiteiten te ontplooien. Voorbeelden zijn fietsen en wandelen, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden. Als je naar de film wilt of het theater of naar een musem en zoek je daarvoor contacten, dan is Treffers de aangewezen plaats. Binnen je gezin of je vriendenkring vind je niet altijd geïnteresseerden. Als je eenmaal lid bent, kun je zelf rubrieken plaatsen om anderen uit te nodigen. Mijn ervaring is dat, behalve activiteiten, mensen duurzame contacten maken, elkaar regelmatig treffen en samen met anderen nieuwe initiatieven nemen. Deelnemers zijn dus zelf actief en bepalen zelf waarvoor ze het platform gebruiken. ”

Treffers is een laagdrempelig platform voor nieuwe bewoners die hun weg in het sociale leven ter plaatse nog moeten vinden, of zij die met pensioen gaan, alleen zijn of verder iedereen die zijn/haar kennissenkring wil uitbreiden.

Bij Trefpunt zijn zo’n 350 vrijwilligers aangesloten. Dat lijkt veel, maar gezien het uitgebreide aanbod en de vele deelnemers zijn er altijd meer mensen nodig (neem maar eens een kijkje op Trefpunt.nl). Ook voor Treffers worden vrijwilligers gezocht. De combinatie deelnemer – vrijwilliger zou een mooie zijn.

Marktplaats Treffers BUCH

Op  woensdag 7 juni a.s. kunnen geïnteresseerden vanaf 10.30 tot 12.30 terecht in het Trefpunt voor de marktplaats van Treffers. Adres: Abraham du Bois-hof 2 te Heiloo

U kunt dan kennismaken met de reeds bestaande activiteiten en groepen, zoals:

Actief en sportief Wandelen, fietsen, bowlen, jeu de boules, darten etc

Eten en drinken, koffiedrinken, lunchen, uit eten, vrijdagmiddagborrel, Hema ontbijt

Kunst en cultuur, muziek en theater Museum, lezingen, tentoonstellingen, optredens, bioscoopbezoek

Spelletjes: Keezen, rummikub, klaverjassen, schaken, sjoelen, bij iemand thuis of op locatie.

Programma voor deze dag:

10.30 uur: Koffie met wat lekkers

10.45 uur: informatie opzet en uitleg Treffers BUCH

11.00 uur: 1e ronde

11.15 uur: 2e ronde

11.45 uur: Drankje na afloop en gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen