Iedereen maakt soms ingrijpende verliezen mee. Deze zijn niet alleen door een overlijden, maar ook door gebeurtenissen als  verlies van het werk, een scheiding, verlies van vriendschappen of belemmeringen in de gezondheid. Ook de verliezen die wij ervaren door de natuurlijke loop van het leven, zoals het verlaten van het ouderlijk huis door uw kinderen.

Trefpunt Heiloo kan u op verschillende manieren in de rouwverwerking terzijde staan.

 

Lotgenotengroep partnerverlies

Het verlies van een partner is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. In de rouwperiode hierna, kunt u veel steun ervaren aan familie, kinderen, vrienden en buren. Toch kan dit na verloop van tijd minder worden of heeft u deze steun helemaal niet ervaren. Wanneer u wel nog behoefte heeft om te praten over uw verdriet, kan dit bij de Lotgenotengroep. Een groep van mensen die ook een partner zijn verloren. Er worden herinneringen opgehaald en geluisterd naar anderen hoe zij met het verlies omgaan.

 

Elke eerste dinsdag van de maand is er een gespreksmiddag voor lotgenoten, mensen die net als u hun partner hebben verloren. In een vertrouwelijke sfeer is er ruimte voor iedereen om zijn of haar verhaal te vertellen. De middag wordt begeleid door twee vrijwilligers. De gespreksleider heeft een professionele achtergrond.

Locatie Het Trefpunt
Abraham du Bois-Hof 2, Heiloo
Dag/tijd Iedere eerste dinsdag van de maand van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Tussentijds is er gelegenheid om even te pauzeren met een kopje koffie of thee.
Kosten € 5,00 (Inclusief consumptie)

Voor meer informatie over de Lotgenotengroep of het bijwonen van een bijeenkomst, neemt u gerust contact op met ons.

 

Een-op-een gesprek

Inwoners van Heiloo waarvan de partner is overleden worden na enkele maanden telefonisch benaderd ter ondersteuning en een luisterend oor. Hiervan wordt u eerst schriftelijk op de hoogte gesteld. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Karin van Kersbergen, cliëntondersteuner. Die helpt u graag verder.

 

Onder de mensen

Als u eraan toe bent om weer leuke dingen te ondernemen met andere mensen, één op één of in een groep, kijk dan eens onder het kopje activiteiten en ontmoeten bij MetGezel.

De cliëntondersteuner kan u helpen om een passende activiteit te vinden.